Μικρά και θαυματουργά

Ένα καλά οργανωμένο εργαστήριο χρειάζεται μια μεγάλη γκάμα εργαλείων, από τα πιο κοινά και καθημερινά, έως αυτά που μπορεί να χρειαστούν σπάνια.

Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε σε κάποια μικρά αλλά και πολύ χρήσιμα εργαλεία τα οποία πολλές φορές θα διευκολύνουν τον οπτικό στην καθημερινότητά του. Σε επόμενο τεύχος θα εστιάσουμε στη συνολική οργάνωση ενός εργαστηριακού πάγκου.

1. Ο εξαγωγέας πρεσαριστών επιρρινίων. Η εξαγωγή των πρεσσαριστών επιρρινίων μπορεί να αποδειχθεί πραγματικός μπελάς, ακόμα και πηγή ζημιάς χωρίς αυτό το μικρό εργαλείο.

2. Ο γάντζος για τα nylor. Προτιμάμε τον μυτερό γάντζο. Το εργαλείο αυτό προορίζεται για την αφαίρεση και τοποθέτηση της πετονιάς στα nylor και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στα πολύ σφιχτά και στα βαθιά nylor.Είναι όμως γενικότερα χρήσιμο εργαλείο γιατί μπορεί να δουλέψει και σαν σουβλί. Με αυτό αφαιρούμε για παράδειγμα βίδες που ενώ γυρίζουν δεν ξεβιδώνουν από τον σκελετό.

3. Κόφτης ίσιος (μεγάλος-βαρύς) Για να κόψουμε τις βίδες στους σκελετούς griff καλό είναι να χρησιμοποιούμε μεγάλο και βαρύ κόφτη. Έτσι αποφεύγουμε τους κραδασμούς που μπορεί να προκαλέσουν ρωγμές στον φακό.

4. Κυρτή λαβίδα με εγκοπή Η λαβίδα γενικά είναι πολύ χρήσιμη για να πιάνουμε βιδάκια, παξιμαδάκια και διάφορα μικρά εξαρτήματα. Η συγκεκριμένη έχει μια εγκοπή στην άκρη της η οποία συγκρατεί το κεφάλι της βίδας δίνοντάς μας τη δυνατότητα για πρόσβαση σε σημεία που δεν φτάνουν τα δάχτυλά μας. ( π.χ. πάστινους σκελετούς ηλίου με μεγάλο & χοντρό βραχίονα)

5. Πλάγιος, μικρός κόφτης Με το εργαλείο αυτό κόβουμε σύριζα τις πλαστικές τάπες στα griff τύπου silhouette, χωρίς να κάνουμε ζημιά στο φακό.(γρατσουνιές)

6. Σουβλί Ένα ταπεινό , φθηνό αλλά πολυχρηστικό μικρό εργαλείο που δεν πρέπει να σας λείπει.

7. Παξιμαδολόγος-κόφτης βίδας. Ένα απλό, φθηνό αλλά πολύ χρήσιμο εργαλείο που μας βοηθά να κόψουμε τη βίδα σύριζα σε σκελετούς τύπου griff αλλά και σε περιπτώσεις που δεν φτάνει ο κόφτης μας στο σημείο που θέλουμε. Εκτός αυτού, λειτουργεί και σαν παξιμαδολόγος.

8. Λαβίδα αφαίρεσης τάπας. Πολύ χρήσιμο εργαλείο σε περιπτώσεις που θέλουμε να ξεμοντάρουμε ένα φακό από σκελετό τύπου silhouette ή να αφαιρέσουμε μια παλιά τάπα από ένα φακό.

Μικρά και θαυματουργά1
Μικρά και θαυματουργά2
Μικρά και θαυματουργά3
Μικρά και θαυματουργά4
Μικρά και θαυματουργά5
Μικρά και θαυματουργά6
Μικρά και θαυματουργά7
Μικρά και θαυματουργά8
ESPA