Σκελετοί γυαλιών Acetate

Ένα συχνό πρόβλημα με τους πάστινους σκελετούς Acetate είναι να "μαζεύουν" και να πιέζουν τον φακό εκτός της πατούρας , στο επάνω και κάτω μέρος του σκελετού.

Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται κυρίως σε μακρόστενα σχήματα , με λεπτή πάστα πάνω-κάτω και ιδιαίτερα στους αρνητικούς φακούς.

Η αρχική κατασκευή μπορεί να είναι καλή , αλλά μετά από καιρό παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα. Οφείλεται κυρίως στον ίδιο το σκελετό που λόγω υλικού με τον καιρό συρρικνώνεται και σαν αποτέλεσμα πιέζει τον φακό.

Θα μιλήσουμε αφενός μεν για τον σωστό τρόπο μονταρίσματος τέτοιων κατασκευών , έτσι ώστε να αποφεύγονται τα προβλήματα και αφετέρου για τον τρόπο επαναφοράς , κατά το δυνατόν , μιας κατασκευής που εμφανίζει αυτό το πρόβλημα.

Αφού έχουμε κόψει το φακό στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος ,τροχίζουμε επιπρόσθετα στον τροχό χειρός την κροταφική πλευρά του φακού , προσεκτικά και τόσο όσο να δώσουμε έναν «αέρα» που θα απορροφήσει το μελλοντικό «μάζεμα» του σκελετού. Εννοείται ότι τροχίζουμε τόσο λίγο που να μην αλλάξει εμφανώς το σχήμα , να μην αφήσουμε «παράθυρο» και φυσικά να μην επηρεάσουμε τα κέντρα της κατασκευής.Μιλώντας πρακτικά , δύο-τρία περάσματα στον τροχό χειρός είναι αρκετά.

Σε περίπτωση που έχουμε στα χέρια μας ένα σκελετό με το πρόβλημα αυτό θα παρατηρήσουμε τον φακό να έχει κουρμπάρει και να πετάγεται έξω , καθώς και την πατούρα να έχει ανοίξει πίσω από το φακό στο ίδιο σημείο. ( Για να επαναφέρουμε την κατασκευή ακολουθούμε τα εξής βήματα :

  •  Αφαιρούμε προσεκτικά τους φακούς και ακόμα πιο προσεκτικά, ζεσταίνοντάς τους στην πιο χαμηλή θερμοκρασία στο αερόθερμο , επαναφέρουμε την αρχική καμπυλότητά τους.
  •  Ζεσταίνουμε καλά τον σκελετό και δίνουμε στις πατούρες σωστή κλίση και σχήμα , όσο αυτό είναι δυνατόν.
  • Δοκιμάζοντας το φακό , θα δούμε ότι τώρα είναι αρκετά μεγαλύτερος.
  • Τροχίζουμε στον τροχό χειρός όσο χρειάζεται , κυρίως κροταφικά , και στη συνέχεια μοντάρουμε τους φακούς.
 Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένας σκελετός με σωστή εφαρμογή και ένας ευχαριστημένος πελάτης .
Σκελετοί γυαλιών Acetate 1
Σκελετοί γυαλιών Acetate 2
Σκελετοί γυαλιών Acetate 3
Σκελετοί γυαλιών Acetate 4
Σκελετοί γυαλιών Acetate 5
Σκελετοί γυαλιών Acetate 6
Σκελετοί γυαλιών Acetate 7
Σκελετοί γυαλιών Acetate 8